På Söderåsen Resort finns allt du behöver

Söderåsen Resort

Söderåsen resort erbjuder boende för alla smaker och plånböcker. Du kan välja mellan att bo på hotell, vandrarhem eller B&B. Nattlivet på Söderåsen resort handlar om stjärnklara natthimlar, ljumma sommarbrisar och lugn och ro.

Söderåsen resort är den enda resorten på denna oupptäckta landsbygd i Skåne. Vare sig du är på jakt efter en lugn semester eller ett actionfyllt äventyr kommer du hitta något för dig och du behöver faktiskt inte välja mellan de två. Kanske väljer du att ge dig ut i på upptäcktsfärd i naturen, eller så bestämmer du dig för att koppla av på golfbanan eller äta gott i restaurangen. Upplev historiens vingslag, här stod svenska flygets vagga och Sveriges första kvinnliga pilot, Elsa Andersson, utbildades här. Allt detta och mycket mer finns att lära sig om på Ljungbyheds militärhistoriska museum.Upplev Söderåsens Nationalpark med Söderåsen Resort

Söderåsens nationalpark är en av de största sammanhängande ädellövskogarna i Nordeuropa, cirka 16 kvadratkilometer stor. Det är ett populärt område för vandring och andra aktiviteter för naturälskare som vill ta paus från vardagsstressen en stund.

Nationalparken bildades 2001 och ligger på Söderåsen, cirka 40 kilometer öster om Helsingborg. Landskapet är mycket varierat, med frodiga ädellövskogar, vattendrag och uppe på höjderna en fantastisk panoramautsikt över åsen.

Skånes Grand Canyon

Nationalparkens bästa utsiktspunkt är utan tvekan på Kopparhatten, men en milsvid utsikt över dalen. Kopparhatten är med sina 200 m ö h den högsta punkten i parken, och kallas ofta för Skånes Grand Canyon. Runtom finns raviner så djupa som 90 meter, vilket skapar ett dramatiskt landskap. Svårt att gå? Det går att köra bil ända upp till Kopparhatten för att njuta av utsikten – den här platsen är till för alla.

Golf & Natur

Ljungbyheds GK erbjuder en golfbana med anor från 1930-talet som andas historia och är belägen i härlig miljö. Banan ligger naturskönt vid Söderåsens fot, en 18 håls parkbana som är både utmanande och förlåtande.

Link to: Golf
Link to: Mountainbike

Mountainbike & Cykel

På Söderåsen finns fantastiska möjligheter att cykla på grusvägar, skogsvägar och stigar.

I Klåveröd hittar ni även två MTB-leder, 6km resp 14km långa.

Mat & Boende

Kliv in i 50-talet på Lucy´s In The Sky, en restaurang i retromiljö som serverar husmanskost i rejäla portioner med mottot ”bättre för mycket än för lite”.

Link to: Restaurangen
© Copyright - Söderåsen Resort